Kategórie
 
 

Napíšte nám
 
Showroom

Dvojkrížna 49, 821 06 Bratislava, Slovensko

Po - Pia: 08:00 - 16:30
+421 917 687 683 / +421 903 264 139

 
 
 
 
 
 
 

Účinný spôsob vykurovania vďaka tepelným čerpadlám vzduch-vzduch 

O výhodách tepelných čerpadiel vzduch-voda sme vás už informovali. Okrem tejto jednotky je však v domácnostiach najčastejšie využívaný aj systém tepelného čerpadla vzduch-vzduch, ktorý taktiež predstavuje výnimočne energeticky účinný spôsob, ako dosiahnuť perfektnú teplotu v domácnosti po celý rok, pretože 80% energie získava zo vzduchu a iba zvyšných 20 % získava z elektrickej energie. Systémy tepelných čerpadiel vzduch-vzduch prostredníctvom kompresora ohrievajú vonkajší vzduch v domácnosti, bez potreby inštalácie vykurovacieho systému. Avšak, na rozdiel od systému vzduch-voda, kde sa teplo presúva do systému ústredného vykurovania a potom je distribuované prostredníctvom podlahového kúrenia alebo radiátorov, u systému vzduch-vzduch je interiér vyhrievaný fúkaním teplého vzduchu priamo z vnútornej jednotky. 

Aké sú výhody a nevýhody tepelného čerpadla vzduch-vzduch?

Hlavnou výhodou tepelných čerpadiel vzduch-vzduch je nižšia vstupná investícia v porovnaní s ostatnými typmi a jednoduchá inštalácia, vďaka ktorej môžete mať vykurovaciu jednotku nainštalovanú už v priebehu troch až štyroch hodín. Predstavujú teda ideálne riešenie pre výmenu starých elektrických systémov. Okrem toho majú široké možnosti využitia. Sú vhodné nielen na vykurovanie, ktoré je omnoho rýchlejšie ako pri bežných radiátoroch, ale taktiež na chladenie priestoru, čistenie či ionizáciu vzduchu a udržiavanie stálej teploty v miestnosti. Tepelné čerpadlá vzduch-vzduch sú vysoko účinné a ich sezónne hodnotenie účinnosti dosahuje 3.0-4.0, čo znamená, že na každý 1 kW elektriny sa vyrobia 3 až 4 kW tepla. 

Ako nevýhodu je nutné zdôrazniť, že tepelné čerpadlá vzduch-vzduch nedokážu ohrievať aj vodu, preto by ste pri zadovážení tohto systému mali brať do úvahy nutnosť zaobstarania ďalších alternatívnych systémov ohrevu vody. 

Pýtate sa preto, pre koho sú tieto systémy určené? Tepelné čerpadlá vzduch-vzduch sa ideálne hodia do menších domácností v prípade, ak hľadáte alternatívny a energeticky efektívny spôsob kúrenia či chladenia vzduchu. Často sa používa ako doplnok k vykurovaniu elektrinou a výrazne dokáže znížiť jej náklady. Je možné ho doplniť ku kotlom na tuhé palivá, elektrokotlom a taktiež k elektrickému podlahovému kúrenie. 

Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch je veľmi kompaktné a jediné, čo budete potrebovať, je priestor v blízkosti vášho domu či bytu, aby bolo možné jednotku niekam umiestniť a dostatočný priestor okolo vnútornej jednotky v miestnosti pre dostatočné prúdenie vzduchu. Štandardné jednotky dokážu kúriť pri vonkajších teplotách do -15°C, vďaka čomu sú ideálne pre naše podmienky na Slovensku. V našej ponuke však nájdete aj špeciálne jednotky, ktorých vykurovacia schopnosť je možná aj v extrémne nízkych teplotách do -35 ºC. Netreba však zabudnúť na to, že výkon tepelného čerpadla vzduch-vzduch je závislý od vonkajšej teploty vzduchu a pri jej poklese na -10 ºC a menej, sa spotreba elektrickej energie čerpadla zvyšuje, aby bola zabezpečená jeho optimálna prevádzka. Mnohí sa obávajú diskomfortu, spôsobenému hlukom. Dnešné, moderné kompresory však disponujú maximálne tichou prevádzkou a hluk čerpadla je preto nevýznamný. 

Ešte stále neviete, ktorý systém vykurovania bude vo vašej domácnosti ten ideálny? Obráťte sa na nás! Pômožeme vám s výberom aj montážou. Všetky zariadenia skladom vám dodáme už do dvoch až troch týždňov od uskutočnenia objednávky. 

 

 

 

Záujemcom o tepelné čerpadlo vzduch-vzduch pripravíme ponuku na mieru

 
 

Fotovoltické elektrárne pre domácnosti

Neustály rast cien energií núti domácnosti stále viac a viac uvažovať nad riešením, ktoré by dokázalo znížiť účty za elektrinu na minimum. Práve fotovoltika môže byť jedným z najlepších spôsobov ako ušetriť na nákladoch na bývanie a využívať zdroj energie, ktorý je ekologický, dostupný a obnoviteľný. 

Uvažujete aj vy nad investovaním do fotovoltiky? V našom článku vám priblížime ako fotovoltika funguje, čo je potrebné vedieť pred kúpou, aké má výhody a či je investícia do fotovoltiky práve pre vás. 

Prečo uvažovať nad zaobstaraním fotovoltických panelov? 

Fotovoltické elektrárne pomocou modernej technológie zabezpečujú premenu slnečnej energie na elektrickú. Vďaka tomu získavate obnoviteľnú, nevyčerpateľnú a čistú energiu, ktorá nemá žiadny negatívny vplyv na životné prostredie. Vďaka tomu, že si vyrabáte vlastnú elektrickú energiu, a to priamo doma, fotovoltika znižuje vašu závislosť od dodávateľov elektrickej energie a to v priemere o 50-70%. Navyše, prevádzka fotovoltických elekrární je bez nákladov. Životnosť kvalitných solárnych článkov je 25 - 40 rokov a návratnosť investície sa pohybuje od 5 do 8 rokov, v závislosti od kvality modulu a tiež akutálnych cien energií. 

Pre aké domácnosti sú fotovoltické elektrárne určené?

Všetky typy domácností sú vhodné na to, aby si vedeli vyrobiť vlastnú elektrickú energiu, znižovať svoje náklady na elektrinu a prispievať k ochrane životného prostredia. Jediným obmedzením je množstvo slnečného žiarenia. Ideálne umiestnenie fotovoltických panelov je na južnej strane, avšak vhodné strany sú aj juhozápadná či juhovýchodná. Ak je vaša strecha orientovaná smerom na sever, množstvo slnečného žiarenia a teda aj efektivita fotovoltiky nebude optimálna. Fotovoltické elektrárne sa dajú nainštalovať na všetky typy budov, ako sú rodinné domy, bytové domy, chaty a iné rekreačné objekty. Je však dôležité vziať do úvahy veľkosť a dispozíciu budovy, aby sa zistilo či je pre ňu fotovoltika vhodná. 

Finančná náročnosť a montáž fotovoltiky 

Montáž fotovoltickej elektrárne pre domácnosti sa môže líšiť v závislosti od veľkosti a typu systému, miesta inštalácie a ďalších faktorov. Avšak, v priemere môže byť cena za montáž fotovoltickej elektrárne pre domácnosť vyššia, v rozmedzí od niekoľkých tisíc do niekoľkých desiatok tisíc eur. Netreba však zabúdať, že táto investícia je dlhodobá. Základom pri výbere a montáži fotovoltickej elektrárne je výber kvalitnej firmy. Tá by vám mala pomôcť zistiť a zhodnotiť, či vaša stavba disponuje dostatkom miesta na umiestnenie fotovoltických panelov a či je orientovaná na vhodnú svetovú stranu. Nemali by ste zabudnúť zvážiť možnosti financovania ako sú pôžičky či dotácie.

Aká je výška dotácie na prevádzku fotovoltickej elektrárne na Slovensku? 

Aj tento rok sa môžu domácnosti uchádzať o podporu Zelená domácnostiam. Táto dotácia je zameraná na pomoc domácnostiam pre získanie malých fotovoltických zariadení s výkonom do 10kW. Vďaka tomuto projektu môže byť výška dotácie až do 1500€. Chceli by ste sa poradiť o možnostiach zapojenia do tejto podpory alebo máte záujem o vypracovanie cenovej kalkukácie fotovoltiky s Eco3Energy? Radi vám pomôžeme.

 
 

Myslite na zaobstaranie klimatizácie tento rok skôr!

Myslite na zaobstaranie klimatizácie tento rok skôr!

Buďte o krok vpred pred ostatnými a premýšľajte nad kúpou novej klimatizácie včas!

Všimli ste si aj vy, že každým rokom sú letá horúcejšie a neznesiteľnejšie? Jar trvá krátko a hneď po nej prichádza dlhé leto s vysokými teplotami. Práve kvôli tomu si stále viac a viac domácností uvedomuje potrebu riešenia klimatizácie do domov či bytov. Teploty v bytoch sa v priebehu dňa dokážu vyšplhať do šialených výšok a častokrát nie je možné našu domácnosť ani vyvetrať a ochladiť a z príjemného pocitu domova sa preto v letných mesiacoch stáva nočná mora a trest. Vo vlastnom byte či dome by ste sa nemali cítiť ako v saune. Aj to je jedným z dôvodov, kvôli ktorému sa pôžitok z príchodu domov dokáže hneď zmeniť. Prinášame vám preto tipy, kedy a podľa čoho by ste si mali vybrať tú správnu klimatizáciu.

Záujem o klimatizácie do bytu neustále rastie a častokrát sú jednotlivé modely vypredané ešte skôr ako začnú skutočné horúčavy. Mnohí užívatelia si potom neskoro uvedomia, že klimatizácia je vec bez ktorej sa už pravdepodobne nezaobídu a tak len ako poslednú možnosť volia neefektívne ventilátory.

Stále si však málo ľudí uvedomuje, že klimatizácia nie je len záležitosťou letných mesiacov a zíde sa aj mimo letnej sezóny, keďže nová generácia klimatizácií dokáže nielen regulovať teplotu a vlhkosť v klimatizovanom priestore, ale zabezpečuje tiež vetranie a prečistenie vzduchu. Stále však pretrváva najvyšší dopyt pred letom.

Čo by ste mali poznať pri výbere klimatizácie?

Klimatizácie by ste si mali vyberať najmä v závislosti od veľkosti vášho bytu či domu a celkovo priestoru, ktorý plánujete prostredníctvom klimatizácie chladiť. Veľmi ľahko sa môže stať, že vyberiete príliš malý model, ktorý nebude schopný regulovať teplotu vo väčšej miestnosti a rozdiel ani nepocítite. Okrem veľkosti, by ste mali hľadať značky a modely, ktoré ponúkajú okrem možnosti nastavenia teploty aj rýchlosť ventilátora. Dôležitý aspekt, ktorý by ste mali brať do úvahy, je energetická trieda klimatizácií. Každý predsa chceme čo najúspornejšie riešenie! Nemožno zabudnúť opomenúť aj rozšírené možnosti, ktoré jednotlivé modely klimatizácií ponúkajú a to napríklad rôzne typy filtrov. Môžete sa stretnúť s druhmi, ktorých súčasťou sú HEPA filtre a filtre, ktoré zachytávajú prach, ionizátory vzduchu či dokonca plazmové filtre, ktoré zabezpečujú elektrostatické čistenie vzduchu v 3 fázach.

Poslednou vecou medzi kritériami výberu je samozrejme dizajn. Dnešné moderné prevedenia klimatizácií poskytujú dizajnové riešenia, ktoré perfektne zapadnú do priestoru.

Všetky tieto aspekty by ste jednoznačne mali brať do úvahy predtým, ako sa rozhodnete pre kúpu vašej novej klimatizácie.

S výberom však nečakajte, teraz je ten ideálny čas pre rozhodnutie. U nás v Eco3Energy nájdete širokú ponuku špičkových klimatizácií od rôznych výrobcov s možnosťou montáže.

 

 
 

Jedinečný komfort, čistý vzduch a tichá prevádzka, to je Panasonic Etherea Nanoe™ X

Predpovede počasia pre tohtoročné leto vyzerajú opäť zaujímavo. Dlhé sucho a horúčavy sú presne to, na čo by sme mali byť všetci pripravení. Naše domácnosti budú pravdepodobne jediným útočiskom, kde sa budeme môcť pred horúčavami skryť. Keďže s otepľovaním však dochádza aj k prehrievaniu domov a bytov, nie je často jednoduché udržať interiér príjemne chladný. Ako najlepšie zabezpečiť, aby sme sa doma necítili ako v saune, no práve naopak, prichádzali do príjemného prostredia?

Tým najjednoduchším a zároveň najefektívnejších riešením je predsa montáž klimatizácie do domu či bytu. Klimatizácie však umožňujú viac než len ochladiť priestor. Nová generácia klimatizácii Panasonic Etherea vďaka svojim širokým možnostiam poskytuje nadštandardný komfort a vysokú energetickú účinnosť.

Čistejší vzduch ako kedykoľvek predtým

Spoločnosť Panasonic vyvinula inteligentnú jednotku Etherea, ktorá disponuje technológiou Nanoe™ X, ktorá domácnosť premení v čistejšie a príjemnejšie miesto k pobytu. Technológia, ktorú táto klimatizácia využíva, disponuje mnohými funkciami. Vďaka produkovaniu vyššieho množstva hydroxylových radikálov, sa stará o kvalitu vzduchu v interiéri, pretože zabraňuje množeniu škodlivín, baktérií a vírusov, alergénov, peľu či plesniam. Technológia Nanoe™ X zachytí baktérie, pomocou hydroxylových radikálov z nich odoberie vodík, ktorý premení na vodu a naruší tak ich štruktúru, čím dochádza k zabráneniu ďalšej bakteriálnej aktivity. Táto patentovaná technológia je schopná poskytovať lepšiu kvalitu vzduchu v domácnostiach či v komerčných priestoroch, a taktiež má schopnosť z interiéru odstraňovať pachy a zabezpečovať tak sviežejšiu a čistejšiu domácnosť.

Hľadáte ideálneho pomocníka, ktorý bude plniť viac než len úlohu klimatizácie? Panasonic Etherea Nanoe™ X vás presvedčí, že všetky mýty o tom, ako je klimatizácia zdraviu škodlivá, hlučná, využiteľná len počas leta, alebo že sa nehodí do interiéru, môžete hodiť za hlavu.

Kompaktnosť a elegantné dizajnové riešenie

Nová nástenná jednotka Etherea Nanoe™ X je mimoriadne kompaktná, zmestí sa aj do obmedzeného priestoru, a poskytuje elegantný dizajn, ktorý sa hodí do každého interiéru.

Mimoriadne tichá prevádzka

Hlučným klimatizáciám už dávno odzvonilo! Panasonic vyvinul nástennú jednotku, ktorá je jednou z najtichších klimatizácií na trhu a jej hlučnosť je na úrovni maximálne 20 dB(A). To je ako príjemný zvuk šuchotavého lístia vo vetre.

Ovládanie klimatizácie priamo cez telefón

Klimatizáciu Panasonic Etherea Nanoe™ X môžete ovládať jednoducho aj cez telefón. Aplikácia Comfort Cloud vám ponúka všetky funkcie diaľkového ovládania, ktoré môžete navyše ovládať a aktivovať kedykoľvek a kdekoľvek. Prostredníctvom tejto aplikácie môžete meniť nastavenú teplotu alebo si vopred ochladiť, či predhriať miestnosť ešte pred vašim príchodom. Analyzujte spotrebu energie, aktivujte technológiu Nanoe™ X, jednoducho riaďte vašu nástennú jednotku priamo cez telefón.

Potrebujete snáď ešte viac výhod, ktoré vám táto novinka ponúka? Kontaktujte nás alebo si o nej prečítajte viac v našej kategórii klimatizácie.

 

 
 

Porovnanie klasického elektrického kotla a elektrických rohoží s tepelným čerpadlom vzduch-voda

Zvoliť vhodnú alternatívu vykurovania do rodinného domu nie je jednoduché. Do úvahy prichádzajú viaceré možnosti od klasického elektrického kotla až po tepelné čerpadlá vzduch- voda a elektrické vykurovacie rohože. Dôležité faktory, ktoré zaujímajú každého, kto sa rozhoduje medzi týmito alternatívami, sú najmä celkové finančné náklady, ktoré budú musieť byť vynaložené na inštaláciu a prevádzku vykurovacieho systému.

 

Ktorá možnosť sa oplatí najviac z hľadiska vstupnej investície či prevádzkových nákladov a aké výhody jednotlivé možnosti vykurovanie predstavujú?

Oplatí sa viac tepelné čerpadlo?

Najväčšia výhoda, ktorú vám tepelné čerpadlá môžu ponúknuť, je jednoznačne komfort, univerzálnosť a široké možnosti využitia. Žiadna iná alternatíva, pre ktorú by ste sa rozhodli, vám neposkytne nielen vykurovanie, ale aj ohrev teplej vody a okrem iného aj možnosť chladenia v letných mesiacoch. Tepelné čerpadlo, ktoré na dodávku tepla využíva obnoviteľné zdroje energie, je tri až päťkrát účinnejšie ako iné možnosti vykurovania. Okrem toho, ponúka stabilný výkon aj pri -20°C, najvyššie úspory a omnoho nižšie mesačné náklady za energiu.

Tepelné čerpadlá, ktoré disponujú menším výkonom, sú ideálnou voľbou do nízkoenergetických a pasívnych domov. Bez ohľadu na veľkosť domu (i v prípade, že je nízkoenergetický), možno tepelné čerpadlo považovať za ideálnu voľbu. V porovnaní s elektrickým kotlom sú celkové náklady na vykurovanie či prípravu teplej vody nižšie až o 70 až 80 %. Nevýhodou, ktorá mnohých odradí, je vyššia vstupná investícia. Investícia do kúpy tepelného čerpadla však nie je sprevádzaná žiadnymi ďalšími doplneniami obnoviteľných zdrojov tepla. Prevádzka tepelného čerpadla je niekoľkonásobne finančne výhodnejšia ako v prípade elektrického kotla.

Elektrické kotly

Elektrické kotly pre mnohých predstavujú finančne výhodnú formu vykurovania, iní ich zase považujú za možnosť, ktorá dokáže zabezpečiť najlepší tepelný komfort. Aká je však pravda v porovnaní s tepelným čerpadlom? Ak možno prirovnať elektrický kotol k tepelnému čerpadlu, tak azda jedinou z veľkých výhod, ktorou elektrické kotly disponujú, je zaručene ich nižšia cena obstarávania. Tento typ kotlov patrí medzi najlacnejšie alternatívy. Investíciu do elektrického kotla však treba naplno zvážiť po viacerých stránkach, nie len z hľadiska obstarávacej ceny. V úvode možno nastane úspora finančných nákladov, avšak počas prevádzky a s narastajúcou cenou elektriny sa aj celkové náklady na chod elektrického kotla razom podstatne zvýšia.

Počiatočná investícia do elektrického kotla sa síce zdanlivo môže zdať ako tá najlepšia voľba, avšak v porovnaní s tepelným čerpadlom je zaručene menej výhodná po všetkých ostatných stránkach. Mnohých odrádza od používania tepelného čerpadla vyššia počiatočná investícia. Pri životnosti tepelného čerpadla 15 až 20 rokov (alebo viac) sa pohybuje návratnosť jeho investície 5 – 8 rokov. O úspore vďaka tepelnému čerpadlu možno uvažovať aj z hľadiska neustále narastajúcich cien elektriny. Ak uvažujete do budúcna, je potrebné zvážiť i fakt, že už v blízkej budúcnosti nebude umožnená kolaudácia domom, ktoré nedisponujú žiadnym obnoviteľným zdrojom energie, ako je napríklad tepelné čerpadlo, rekuperácia či fotovoltická elektráreň.

Viete, čo by vás malo pri výbere elektrického kotla zaujímať?

Do úvahy by ste mali jednoznačne brať vstupnú investíciu, ktorá závisí od výkonu kotla a jeho parametrov. Do tejto vstupnej investície treba započítať nielen obstarávaciu cenu kotla, ale samozrejme aj nutnú inštaláciu. Do prevádzkových nákladov nezabudnite doplniť okrem nákladov na energiu aj dôležitosť pravidelných servisných prehliadok. Nevýhodou, ktorá môže do veľkej miery ovplyvniť výšku celkovej investície, je jednoznačne výkon kotla. Ten závisí pri rodinnom dome od počtu a veľkosti vykurovaných miestností, čo sa v konečnom dôsledku neskôr premietne na vašej peňaženke.

Elektrické vykurovacie rohože

Elektrické vykurovacie rohože sa používajú najmä v menších miestnostiach ako doplnkové kúrenie. Vďaka tomu, že nevyžadujú kotol a ich inštalácia je veľmi jednoduchá, môžu byť výhodnou možnosťou nielen z technického ale aj finančného hľadiska. V prípade elektrického podlahového vykurovania zabezpečujú ohrev vykurovacie káble či rohože, ktoré sú zabudované v podlahe a napojené na elektrickú sieť. Tu však nastáva problém, pretože elektrina je drahá, čo pri vyššej spotrebe tepla môže predstavovať vyššie prevádzkové náklady.

V porovnaní s tepelným čerpadlom možno elektrickú vykurovaciu rohož opäť považovať za menej výhodnú alternatívu pre váš dom. Ak porovnáme elektrický kotol a rohož s tepelným čerpadlom, tak kotol a rohož vytvoria z 1kW el. energie 1kW tepelnej energie, pričom tepelné čerpadlo dokáže vyrobiť z 1kW el. energie až 5kW tepelnej energie. Tento fakt predstavuje obrovský rozdiel.

Pred výberom vhodnej možnosti vykurovania si jednoznačne prepočítajte náklady na vykurovanie. Každá z možností sa hodí inam, a je preto už iba na vás, pre ktorú sa rozhodnete.

 

 
 

Tepelné čerpadlá Panasonic

Maximálne úspory, maximálna účinnosť, minimálne emisie C02, minimum priestoru. Aj toto sú synonymá, ktorými by sme mohli opísať výhody tepelných čerpadiel Panasonic. Predstavujú to správne riešenie nielen pre ohrev vody v domácnostiach, ale taktiež vykurovanie a v letných mesiacoch výkonnú klimatizáciu. To znamená, že s tepelným čerpadlom vás neprekvapí žiadne počasie.

Ak je vo vašom záujme dosiahnuť energeticky úspornejšiu domácnosť a lacnejšiu a jednoduchšiu inštaláciu, mali by ste začať premýšľať nad investíciou do nového tepelného čerpadla Panasonic Aquarea. Rada Aquarea je súčasťou novej generácie vykurovacích systémov, ktoré na vykurovanie, chladenie i ohrev vody, využívajú obnoviteľný a bezplatný zdroj energie, okolitý vzduch. Okrem energetickej úspory tepelné čerpadlo vzduch-voda zabezpečuje aj ekologické a účinné vykurovanie, udržovanie požadovanej teploty a ohrev vody lacným, jednoduchým a ekologickým spôsobom, výmenou tepla zo vzduchu. Tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea predstavuje úsporu až 80 % nákladov na vykurovanie, v porovnaní s elektrickými priamo výhrevnými systémami. Aquarea je funkčná za každého počasia, aj pri teplote -20°C a ľahko sa integruje do nových alebo existujúcich inštalácii všetkých typov.

Nová generácia tepelných čerpadiel ponúka možnosti zostáv nielen pre nízkoenergetické novostavby, ale svoju úlohu spoľahlivo vykonajú aj v domoch, ktoré disponujú starými vysokoteplotnými radiátormi, či v domoch, ktoré využívajú iba teplú úžitkovú vodu. Preto je pri výbere dôležité zvážiť najmä to, aký je optimálny výkon pre vašu domácnosť a podľa toho zvoliť, ktorý typ bude ideálny pre vás.

Typy tepelných čerpadiel Panasonic a ich využitie

Panasonic Aquarea High Performance je ideálnou voľbou pre nové inštalácie a domácnosti s nízkou spotrebou energie. Tento typ čerpadla vyžaduje len minimum priestoru a jeho úspora energie je spojená s minimálnymi emisiami CO2.

Aquarea All in One predstavuje inteligentné spojenie toho najlepšieho z technológie hydrokit a bezúdržbového zásobníka z nehrdzavejúcej ocele prémiovej kvality. Zameriava sa na domácnosti s vyššími požiadavkami na výkon a tento typ, podobne ako High Performance, je priestorovo úsporným riešením, ktoré je ideálne na inštalácie v obmedzených priestoroch.

Zostava Aquarea T-CAP je vhodná do extrémne nízkych teplôt. Dokáže zaistiť udržiavanie vykurovacieho výkonu aj pri veľmi nízkych teplotách až do –20 °C, bez pomoci elektrického pomocného ohrievača. Skvelo sa hodí pri výmene plynových alebo olejových kotlov a na pripojenie k novému podlahovému vykurovaniu, radiátorom alebo ventilátorovým konvektorom.

Aquarea HT má využite pre domy so starými vysokoteplotnými radiátormi. Tento typ je ideálny na modernizáciu, ktorý funguje s existujúcimi radiátormi. Riešenie Aquarea HT dokáže poskytnúť výstupnú teplotu vody 65 °C aj pri vonkajších teplotách na úrovni –15 °C.

Tepelné čerpadlo premieňa teplo odobrané z okolitého prostredia (vonkajší vzduch, pôda, voda) na teplo vhodné na vykurovanie a ohrev teplej vody, pomocou kompresie vypareného chladiva. Vďaka tomu, dokáže ohrievať vodu až na 55 ° C. Vo všeobecnosti je použitie tepelného čerpadla jednou z najúčinnejších a najúspornejších metód ohrevu vody a aj preto je ideálnym riešením na vykurovanie domácností a výrobu teplej úžitkovej vody.

 
 

Tepelné čerpadlo vzduch-voda ako ideálna možnosť vykurovania domácností

Kúpa tepelného čerpadla môže byť výhodná a múdra investícia, ktorá sa už v priebehu niekoľkých rokov vráti. Vybrať si však to správne prevedenie, ktoré bude pre vašu domácnosť ideálne z pohľadu celkovej prevádzky, efektívnosti, spotreby energie a výšky nákladov je náročné, keďže značiek a možností je dnes mnoho. Ako sa teda vyznať v tepelných čerpadlách a aké sú výhody čerpadla vzduch-voda?

Typov tepelných čerpadiel je viacero. Poznáme také, ktoré čerpajú energiu priamo zo vzduchu, zeme alebo z vody. Tepelné čerpadlá vzduch-voda, získané teplo využívajú pre ohrev vody buď vo vykurovacom systéme alebo v zásobníku teplej vody. Pre rodinné domy s väčším pozemkom sú ďalšou možnosťou tepelné čerpadlá zem-voda, kedy sú v záhrade buď pod zemou umiestnené plošné kolektory, ktoré umožňujú prenášať teplo medzi zemou a tepelným čerpadlom alebo je vo vrte v záhrade umiestnená plastová sonda. Treťou možnosťou je využívať teplo z priamo z vody. Ak disponujete studňou, môžete čerpať vodu priamo z nej do výmenníka tepelného čerpadla. Konkrétny typ čerpadla by ste mali vyberať podľa toho, akým veľkým pozemkom disponujete a či máte možnosť umiestnenia tepelného čerpadla zem-voda alebo voda-voda.

 

Výhody tepelného čerpadla vzduch-voda

Najpraktickejším riešením, ktoré sa hodí aj pre domy s menším pozemkom je jednoznačne tepelné čerpadlo vzduch-voda. Jeho najväčšími výhodami je jednoduchá, nenáročná inštalácia, a samotné zapojenie tepelného čerpadla, ktoré je možné bez akýchkoľvek obmedzení veľkosti pozemku. Oproti prevedeniam zem-voda či voda-voda, sú u týchto čerpadiel omnoho nižšie investičné náklady, pretože nevyžadujú žiadne súvisiace zásahy do záhrady, či nákup iných komponentov. Ďalšou výhodou, ktorá jednoznačne pomôže v rozhodovaní je, že tepelné čerpadlo nahradí nielen vykurovací systém a v zime vás udrží v teple, ale aj klimatizáciu a v lete vám dopraje príjemný chlad. Okrem iného, výhoda, ktorú nemožno opomenúť, že pri správnej inštalácii vám tepelné čerpadlo vzduch-voda dokáže ušetriť až 80% nákladov na vykurovanie domu a výrobu teplej úžitkovej vody v porovnaní s elektrickým alebo plynovým vykurovaním.

Ak si ešte stále nie ste istí, či sa do vašej domácnosti tepelné čerpadlo oplatí a neviete, ktorý typ by bol pre vás ideálny, je potrebné prehodnotiť viaceré faktory a jedným z nich je jednoznačne priestor, ktorý máte k dispozícií. Ak nedisponujete dostatočne veľkým pozemkom, najlepším riešením bude pre vás práve čerpadlo vzduch-voda, ktoré umiestnite kdekoľvek.

 

 
 

Využite možnosť dotácie na tepelné čerpadlá!

Pustili ste sa do rekonštrukcie domu alebo ešte len staviate a rozhodujete sa pre možnosť vykurovania, ktorá by pre vás bola tá najvýhodnejšia? Všetkých určite pri téme energetickej účinnosti zaujíma pomer spotreby energie a výšky nákladov. Možností vykurovania domácností je mnoho a častokrát je náročné sa v nich vyznať či správne sa rozhodnúť, ktorá bude tá najefektívnejšia.

Maximálne úspory vďaka tepelným čerpadlám

Jednou z najúčinnejších a najúspornejších metód ohrevu vody a vykurovania sú jednoznačne tepelné čerpadlá. Dôvodom je, že tepelné čerpadlá využívajú teplo z obnoviteľných zdrojov energie, z vody, zo vzduchu, slnka a zeme. Vďaka tomu, že teplo z týchto zdrojov je k dispozícii zadarmo a je možné ho energeticky veľmi efektívne zhodnotiť, pri správnej prevádzke predstavujú tepelné čerpadlá efektívne riešenie pre dosiahnutie zníženia nákladov domácností. Okrem úspory nákladov je dôležité spomenúť aj ekologickú výrobu tepla, ktorú čerpadlá predstavujú. Znižujú spotrebu fosílnych palív a emisií CO2, ktoré škodia ovzdušiu a šetria cenné zdroje

Aj napriek tomu, že z dlhodobého hľadiska sa investícia do tepelného čerpadla oplatí, mnohí ľudia stále váhajú, kvôli nevyhnutnosti vyššej vstupnej investície. Tá sa však správnou inštaláciou a efektívnou prevádzkou môže už v priebehu pár rokov vrátiť

Zelená domácnostiam

Ak jediná vec, ktorá vás odrádza od kúpy tepelného čerpadla, je práve prvotná investícia, pomôcť by vám mohla podpora projektu Zelená domácnostiam II. Slovenská inovačná a energetická agentúra sa rozhodla uvoľniť ďalšie zdroje na poukážky z tohto projektu, ktorý sa blíži do záverečnej fázy a vďaka tomu, budú môcť domácnosti požiadať o podporu na zariadenia na využívanie obnoviteľných zdrojov energie už začiatkom septembra

Vďaka tomuto projektu môžete získať dotáciu na tepelné čerpadlo až do výšky 3 400 eur, registráciou žiadosti už od 8. septembra 2021. Poukážky, ktorých hodnota bude závisieť od druhu a výkonu zariadenia, dokážu pokryť časť ceny za dodávku a montáž

O vyybavenie poukážky môžete požiadať svojho registrovaného zhotoviteľa – firmu, ktorá vám zariadenie nainštaluje a ktorá má k tomu potrebné dokumenty. Je možné, že dotované montáže tepelných čerpadiel budú prebiehať až v roku 2022, pretože v zásobníkoch agentúry SIEA sa nachádza ešte niekoľko starších žiadostí, ktoré budú vybavené prednostne.

Ak ešte stále váhate, či by ste do tepelného čerpadla mali investovať, teraz je tá správna chvíľa rozhodnúť sa a využiť túto možnosť, ktorá môže značne znížiť vaše vstupné náklady a zjednodušiť tak cestu za vašou zelenšou a úspornejšou domácnosťou



 

 
 

Nepremeškajte jedinečnú príležitosť získať dotáciu na tepelné čerpadlo, najbližšie už 18. februára 2020!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 400 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 18.2.2020. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

 
 

 
 

Nepremeškajte jedinečnú príležitosť získať dotáciu na tepelné čerpadlo najbližšie 15. október 2019!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 400 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 15.10.2019. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

Nepremeškajte jedinečnú príležitosť získať dotáciu na tepelné čerpadlo najbližšie 3. septembra 2019!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 400 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 3.9.2019. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

 
 

 
 

 

Nepremeškajte jedinečnú možnosť získať dotáciu na tepelné čerpadllo najbližšie 7. máj 2019!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 400 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 8.4.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

 

Nepremeškajte jedinečnú možnosť získať dotáciu na tepelné čerpadllo najbližšie 23. augusta 2018!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 700 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 23.8.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 

 

 

 
 

 
 

 
 

 

Nepremeškajte jedinečnú možnosť získať dotáciu na tepelné čerpadllo najbližšie 22. mája 2018 alebo 26. júna 2018!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 700 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 22.5.2018 a 26.6.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

 

Nepremeškajte jedinečnú možnosť získať dotáciu na tepelné čerpadllo najbližšie 17. apríla 2018!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 700 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 17.4.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

 
 

 
 

 

Získajte dotáciu na svoju fotovoltickú elektráreň!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na malé fotovoltické zariadenie s výkonom do 10kW pre Váš rodinný dom vo výške až 2 350 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám bude stpustené už 10.4.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 
 

 

 

Možnosť získať dotáciu na tepelné čerpadllo už 27. februára 2018!!! Len pre Bratislavský samosprávny kraj!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 700 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 27.2.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 

 

 

 

 
 

Bratislavský kraj

 

 

 
 

 

Možnosť získať dotáciu na tepelné čerpadllo už 6. februára 2018!!!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na tepelné čerpadlo vo výške až 3 700 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám už 6.2.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 

 
 

Tepelné čerpadlo v domove

 
 

Vlastná fotovoltika

 
 

 

Jedinečná možnosť získať dotáciu na fotovoltickú elektráreň!

 

Využite jedinečnú príložitosť a získajte štátnu dotáciu na malé fotovoltické zariadenie s výkonom do 10kW pre Váš rodinný dom vo výške až 2 350 EUR. Ďalšie kolo v projekte Zelená dotáciám bude stpustené už 23.1.2018. V prípade záujmu Vás radi zaregistrujeme :) 

Viac informácií nájdete na: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domacnosti/

 

 
 

Samsung Wind-Free (bezvetrie)

 

SAMSUNG prichádza s produktom desaťročia a prináša novú inovačnú technológiu chladenia s názvom "Wind-Free" (bezvetrie), ktorá optimalizuje prúdenie vzduchu v miestnosti.

 

> Zistite viac <

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 
 

Nabíjacie stanice pre elektromobily EVlink

 

Od januára 2017 vám spoločnosť Eco 3 Energy ponúka riešenia pre nabíjanie elektromobilov v rezidenčných budovách a súkromných alebo verejných parkoviskách. Nabíjacie stanice EVlink od renomovaného výrobcu Schneider Electric sú špeciálne navrhnuté na niekoľkohodinovú dennú prevádzku v náročnom prostredí. 

 

> Zistite viac <

 
 

Výstava CONECO RACIOENERGIA 2017 v Bratislave

 

Naša spoločnosť sa každoročne zúčastňuje výstavy CONECO RACIOENERGIA v Bratislave, a nebolo tomu inak ani v roku 2017 :)

 
 

 

 

 
 

 

 
 

Panasonic Aquarea H

 

Nová generácia tepelných čerpadiel Panasonic Aquarea H s výkonmi 3,5,7 a 9 kW verzie Bi-blok, ale aj All in One sú už v predaji. Úplne vynovený hydrobox s vylepšenou konštrukciou a veľkým LCD displejom.

 

> Zistite viac <

 
 
Nemáte oprávnenie prezerať tento zdroj.
Je potrebné sa prihlásiť.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia